Protejarea Mediului este tot mai important pentru noi. Reutilizarea materialelor pentru cât mai multe cicluri de viată sau reciclarea materiilor este responsabilitate socială, înseamnă o lume mai curată pentru copii noștri.
Pentru asta noi reciclăm gratis coroanele uzate, care rezultă din producția noastră. Astfel putem sa reutilizăm o parte in fluxul nostru de producție, creând și o gama complet nou Eco Reciclată, care este mai ieftin, dar totuși păstrând calitatea.
Coroane din plastic sunt 100 % reciclabile, va arăt filmulețe cum se reciclează. Se poate recicla ca un flacon Pet.
Coroane din plastic cu sârmă in ele, și acestea sunt 100 % reciclabile, vă arăt filmulețe cum se reciclează.
In film se reciclează automobile complete, in automobile există și plastic și metal.
Practic dacă ar lua o mașina de Tocat fier și compactor , putea deja economisi 80-90 % din banii cu doar atâta.
Deci mașina “Metal Shredding “ și mașina “ Metal Scrap Balers” poate să reduce volumul produselor duse la reciclat altfel nu trebuie sa plătească la volum , ci la tone. Doi mașini asemenea ar ieși din Taxa de o lună spre salubritate.
https://www.alibaba.com/product-detail/Scrap-metal-shredder-machine-Scrap-copper_60510057185.html
Reciclare 100% varianta detaliată:
Coroane plastic 100% reciclabil – compus din LDPE si HDPE
Reciclarea materiilor din plastic
Trimit un video cum se face reciclarea.
Se poate recicla in mai multe fel:
- Măcinarea și mixarea materiilor , după mixarea LDPE si HDPE putem primi un material numit MDPE din care se poate face pubele, bidoane, sacose, țevi , pungi, tuburi , galeți putem si noi putem refolosi in fluxul nostru de producție
- Măcinarea si sortarea materiilor LDPE si HDPE cu mașini de sortare plastic, după care separat se poate folosi, din care se poate face pubele, bidoane, sacose, țevi , pungi, tuburi , galeți putem si noi putem refolosi in fluxul nostru de producție
- Folosirea tehnologiei piroliza. Este un procedeu de transformare sau de descompunere termica a materiilor producând practic din produse uzate din plastic in petrol. Transformarea petrolului in produse plastice este un proces reversibil, iar asta arata piroliza care transforma materialul plastic înapoi in petrol.
Coroane plastic cu sarma 100% reciclabil – compuși din sarma + folie PVC
Reciclarea autovehiculelor si alte produse compuși din plastic si metal
Trimit video cum se face:
Se poate recicla in mai multe fel:
- Separarea metalului de pe plastic cu mașini de tocători și separator metale de plastic. Separarea se face cu magneți și cu presiune de aer. Când este separat de materialul plastic PVC se poate face folie PVC , tuburi, țevi, galeți etc
Din metalul sârmă se poate face sârme, țeava, elemente pentru construcție etc. Cu niște aparate in plus am putea si noi sa refolosim in fluxul nostru de producție.
- Separarea metalul de pe plastic se poate efectua cu cuptor industriale de topit resturi.
La 120-130 grade Celsius Pvc topește jos de pe metal, Materialul Pvc topit se refolosește in crearea foliilor pvc sau , tuburi, țevi, galeți etc
Metalul tot cu cuptorul industrial se mai lasă, și se poate topi la 300 Celsius când devine un material lichid după care se poate face sârmă țeava tuburi din ele. Cu niște aparate in plus am putea si noi sa refolosim in fluxul nostru de producție.
Reducerea costurilor
Costurile mari la salubrizare se produce când nu este colectat separat biodegradabilul de reciclabil si reciclabilul nu este măcinat cu măcinător de tocat fier sa reducă efectiv spațiul ocupat, altfel se poate pune in containere cu mai mult produse duse la reciclat, cam 50-60% mai mult produs cu numai 1 mașina.
Trimit Video cum se măcinează :
Trimit Link de unde se poate cumpăra de exemplu :
https://www.alibaba.com/product-detail/Scrap-metal-shredder-machine-Scrap-copper_60510057185.html
Daca se mai adaugă si un compactor care poate sa reducă și mai mult spațiul ocupat, astfel într-un container încape cam 80-90% mai multe produse care trebuie dus la reciclat, numai cu aceasta 2 mașini.
Trimit Video cum se compactează :
Trimit Link de unde se poate cumpăra de exemplu:
Noi am propune in cimitire 4 fracție de colectare : 1 pentru biodegradabil , 1 pentru plastic , 1 plastic cu sarma si 1 pentru candele+ sticla
La biodegradabil propunem măcinat + compactare + făcut compost
- După care sau este dus cu Rer (Salubrizare generala)– varianta scumpa
- Sau se efectuează un compost privat – varianta mai ieftina
- Cumpărat mașini adecvați si duce la groapa de gunoi unde preia ieftin biodegradabilul
La plastic propunem măcinare numai :
- După care sau este dus cu Rer (Salubrizare generala)– varianta scumpa
- Găsit firme specializate in reciclarea plasticului de exemplu in Oradea : Oliva Verde, Superbon , etc. sau duse la noi la Serplast. Sunt firme care preia gratis si trimite mașini după ele, numai trebuie găsit și colaborat.
La plastic cu sârmă propunem măcinare + compactare:
- După care sau este dus cu Rer (Salubrizare generala)– varianta scumpa
- Găsit firme specializate in reciclarea metalului si a plasticului de exemplu in Oradea: Fier Vechi, Pajurca Metal etc. Sunt firme care preia gratis și trimite mașini după ele, numai trebuie găsit si colaborat.
La candele + sticla :
- Dus cu Rer (Salubrizare generala)– varianta scumpă
- Găsit firme specializate in reciclarea sticlei de exemplu in Oradea : Filgreen Collecting , Superbon. Sunt firme care preia gratis si trimite mașini după ele, numai trebuie găsit și colaborat.
Protejarea Mediului este tot mai important pentru noi. Reutilizarea materialelor pentru cât mai multe cicluri de viată sau reciclarea materiilor este responsabilitate socială, înseamnă o lume mai curată pentru copii noștri.
Pentru asta noi reciclăm gratis coroanele uzate, care rezultă din producția noastră. Astfel putem sa reutilizăm o parte in fluxul nostru de producție, creând și o gama complet nou Eco Reciclată, care este mai ieftin, dar totuși păstrând calitatea.
O să oferim pentru clienții noștri , certificat de distribuitor autorizat in campania reciclează, reutilizează 100% și salvați planeta…. ce trebuie autorizat in fiecare an.
Conținutul certificări, participa activ in campania noastră națională, comercializează produse 100% reciclabile de firma noastră, care va fi preluat gratuit din cimitirele din tara de firma Serplast din Oradea.
Recomandat de autoritățile locale de primar, viceprimar, preot etc.
Am început în anul 2022 cu proiectarea, optimizarea tehnologiei reutilizării și a reciclării, iar în anul 2023 suntem prima și singura firmă autorizată să Colecteze, să Reutilizeze in fluxul de producție și să Recicleze coroanele artificiale.
Înțelegând impactul dăunător al plasticului asupra mediului înconjurător și observând că nicio societate autorizată să colecteze deșeuri din România nu reutilizează aceste produse, am hotărât să fim pionierii acestui domeniu.
Orice entitate care administrează un cimitir public sau privat și are nevoie de ajutorul nostru în vederea colectării, reutilizării și reciclării coroanelor artificiale, ne poate contacta pentru a discuta toate detaliile unei colaborări.
Soluția oferită de noi vine în sprijinul administratorilor de cimitire, dar și a comercianților de coroane artificiale, care pot să își desfășoare activitatea fără a fi restricționați prin măsuri ilegale. În ceea ce privește costurile pe care procesul de colectare și reciclare le implică, considerăm că sunt accesibile tuturor și procesul poate să fie susținut fie de către autoritățile locale, fie de către administratorul cimitirului.
Noi reciclam gratis coroanele uzate, care rezulta din producția noastră, fiindcă noi folosim materiale 100% reciclabile.
Coroanele artificiale uzate produse de alte firme putem recicla numai contra cost.
Costul reciclării unui metru cub de coroane funerare artificiale de la alte firme este format din două componente:
• Cheltuieli de reciclare: 75 lei + TVA / mc
• Cheltuieli de transport de la locația dumneavoastră până la noi: aproximativ 5 lei/km + TVA pentru 40 de mc.
Colectare și reciclare
Începând cu 26 aprilie 2021, în spațiul public, au apărut mai multe luări de poziție prin care instituțiile publice și bisericești și-au declarat intenția de a restricționa comerțul cu coroane funerare artificiale și a celor cu inserții de sârmă. Înțelegând impactul dăunător al plasticului asupra mediului înconjurător și observând că nicio societate autorizată să colecteze deșeuri din România nu reutilizează și reciclează aceste produse, am hotărât să fim pionierii acestui domeniu. Coroanele artificiale cu brad artificial sunt 100% reciclabile și au în componență: 75% metal, 15% folie PVC și 10% flori din pânză, toate aceste elemente putând fi sortate selectiv, iar ulterior reciclate în totalitate. Coroanele artificiale din plastic sunt 100% reciclabile și au în componență: 100% polietilenă plastic
Totodată precizăm că efectul imediat al acestei măsuri ilegale de restricționare a comerțului cu astfel de obiecte funerare era reprezentat de riscul iminent ca peste 3300 de societăți, care activează în acest domeniu și care însumează o cifră de afaceri de 279 milioane euro pentru anul 2019, să își închidă afacerile. De asemenea, din pricina unei măsuri dispuse fără temei legal, aproximativ 6500 de angajați ar fi putut rămâne fără loc de muncă.
Pe baza acestei crize și a imposibilității statului de a oferi serviciul de colectare și reciclare din cauza costului mare de ridicare oferit de firmele de salubritate am decis să luăm noi o poziție fermă prin colectarea, reutilizarea și reciclarea coroanelor funerare artificiale.
Ne-am dorit să oferim o soluție și un proces simplu, ușor de înțeles și care să ne permită să ajungem în toată țara. Lucrăm pe baza unui acord de colaborare, aici fiind explicate responsabilitățile pe care fiecare parte contractuală și le asumă. Noi ne asumăm ridicarea deșeurilor în cel mai scurt timp posibil, iar administratorul cimitirului își asumă construirea unei platforme pentru depozitarea coroanelor (fiindu-ne comunicate dimensiunile acesteia) și care să ne permită accesul facil cu mașina de ridicare.
Colectarea se face pe baza unei cereri transmise nouă și a unei fotografii, iar în cel mai scurt timp posibil cantitatea de deșeuri va fi ridicată și adusă la punctul nostru de lucru Oradea pentru a începe procesul de reciclare.
Tradiție și Simbolism
Coroanele funerare au intrat în tradiția culturii înmormântării încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea, în spațiile urbane românești, fiind mai apoi adoptate și de către comunitățile rurale. Inițial, coroanele funerare erau rezervate doar unui segment al societății, eroilor și personajelor marcante ale comunității, însă odată cu dezvoltarea societăților și cu influența primită și din zona politicului, începutul secolului al XX-lea marchează adoptarea depunerii coroanelor tuturor defuncților, fiind considerate una dintre cele mai simple și sincere modalități de a arăta respectul și regretul pentru persoana decedată.
Obiceiul coroanei funerare din ziua de astăzi, indiferent dacă vorbim de zona urbană sau rurală, se trage din obiceiul vechi al bradului funerar, care se practica la noi în țară în mediul rural. Acesta consta într-un brad, sau alt tip de copac (uneori doar o creangă), împodobit cu diferite flori, fructe sau bunătăți dulci, fiind apoi așezat în curtea celui decedat. Acesta este purtătorul unui complex de simboluri, dificil de decriptat, putând reprezenta călăuza sufletului pe drumul Marii Treceri sau axa ce leagă lumea noastră de lumea nevăzută.
Apariția pe piață și popularitatea câștigată de coroanele funerare artificiale sunt strâns legate de realitatea zilelor noastre, de condițiile economice, precum și de puterea de cumpărare a oamenilor. Milităm pentru dreptul fiecărei persoane de a-i omagia pe cei dragi prin depunerea unei coroane funerare conform tradiției, după cum le dictează conștiința și le permite bugetul, fiind binecunoscut faptul că prețul unei coroane funerare artificiale este net inferior prețului pe care îl are o coroană din flori naturale.