Coroane funerare – simbol al inimii indurerate

Thumbnail in

Coroanele funerare din flori artificiale sau naturale sunt cele mai simbolice aranjamente florale pentru a transmite cele mai sincere condoleante. Coroanele funerare se gasesc la magazinele de articole funerare sau la florarii in diferite forme, si anume: in forma de cruce, de inima, in forma de lacrima, impodobite fie cu flori intr-o singura culoare sau intr-o cromatica deosebita. Cele mai vandute, dar si cele mai cautate coroane funerare sunt cele cu flori albe sau la care predomina cel mai mult florile albe, pentru ca acestea simbolizeaza puritatea, linistea si pacea sufleteasca.

Atat pentru ceremoniile funerare distinse cat si pentru cele simple, coroanele funerare din trandafiri sunt considerate unele dintre cele mai frumoase aranjamente florale. Istoria trandafirului dateaza de foarte multi ani, fiind cel mai expresiv simbol al iubirii, dar si cea mai iubita floare. Se spune ca in Antichitate, trandafirul era floarea funerara a femeilor, iar romanii asezau pe mormintele sotiilor lor flori de trandafiri zdrobite fiind un simbol al inimii indurerate.

Mormintele stramosilor erau si ele presarate cu petele de trandafiri, iar pe crucile lor erau atarnate coroane funerare din trandafiri. Silesius a considerat floarea de trandafir imaginea sufletului si al lui Iisus Hristos, iar pentru crestini a devenit semnul iubirii ai al solidaritatii.
Chiar si in zilele noastre, coroanele funerare din trandafiri au ramas unele dintre cele mai frumoase si cele mai simbolice aranjamente funerare, avand un aspect memorabil de vesnica aducere aminte. Pe panglicile atasate coroanelor funerare se scriu mesaje reprezentative de sincere regrete de catre cei care aduc un ultim omagiu persoanelor dragi pierdute prin depunerea coroanelor cu flori.

 
 
 
   

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping cart

0

Niciun produs în coș.

Enter your search & hit enter