Candela – traditii si obiceiuri

Thumbnail in
Candela-traditii-si-obiceiuri
Candela-traditii-si-obiceiuri

Cuvantul candela vine de la grecescul kandila care inseamna “lampa veghetoare”. Ea are un substrat religios fiind un simbol al sfiinteniei, un obiect de cult folosit atat in Biserica cat si in casele noastre pentru a lumina fata unei icoane si coltul rugaciunilor noastre.

Candelele se aprind atat in Biserica cat si la icoanele din casele credinciosilor, precum si in cimitire la mormintele persoanelor dragi. Tinem candele aprinse si in zilele de sarbatoare incepand din seara ajunului sarbatorii respective si pana la sfarsit. Credinciosii mai pun pe mesele lor imbelsugate si diverse lumanari asezate in sfesnice de sarbatoare pentru a tine vie atmosfera calda de sarbatoare.

Avand forma unui pahar de sticla, metal, marmura sau plastic cu untdelemn, candela mai contine si un fitil de bumbac ce se aprinde si arde pana la terminarea untdelemnului. Lumina ei ne da viata si ne umple sufletele de credinta, lumina si speranta.

Magazinul nostru online va prezinta peste 30 de modele de candela.

Candela aprinsa reprezinta un simbol al luminii, al nadejdii pe care ne-o punem in Dumnezeu, ca sa ne ocroteasca casele si sa aiba grija de noi si de persoanele dragi noua. Ea este lumina de veghe pe care ar trebui sa o tinem tot timpul aprinsa in casa, de aceea este bine sa o aprindem ori de cate ori avem ocazia sau cel putin seara atunci cand incepem sa ne spunem rugaciunile.

Pentru cei care au mereu o candela aprinsa in casa, aceasta ne va duce tot timpul cu gandul la Dumnezeu si ne va aduce aminte de rugaciune.

 
 
 
   

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping cart

0

Niciun produs în coș.

Enter your search & hit enter